Anasayfa Üyeler için Kayıt Ol
Arama Yap

Bilgilendirme

Sayın Üyemiz,

Bilindiği üzere 9 Mart 2025 tarihli Genel Kurulumuzda oy sayımında yaşanan ve güveni zedeleyen sorunla ilgili olarak Derneğimiz, Önceki Başkanımız ve seçilen Başkan Yardımcımız tarafından oy sayımına hile karıştırılması sebebiyle Divan Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur (Ek).

Savcılık, her ne kadar ortada hile var ise de bu durumun kolaylıkla saptanması mümkün olduğuna göre eylemin suç oluşturmadığını belirterek ceza davası açılmasına yer olmadığına karar vermiştir (Ek).

Bu konuda, birkaç noktanın üyelerimizle de paylaşılmasında yarar görülmüştür:

-Suçun konusu seçimde oylamaya hile karıştırılmasıdır. Üç adaydan biri birinci oylamada kazanmış olmasına karşın, Divan Başkanının sadece kendisinin görerek okuduğu ve sandık içine atmak suretiyle denetlemesini de imkansızlaştırdığı fiil ile ikinci oylama yapılmak zorunda kalınmıştır.

-Savcılık kararında fark edilerek önlendiği belirtilen husus birinci değil ikinci oylamaya ilişkindir. Birinci oylama Divan Başkanının hileli hareketi ile gerçekte olduğundan farklı şekilde sonuçlandırılmış; böylece suç oluşmuştur.


-Önceki başkanlarımızdan bir kişi hakkında bu tartışmaları yapmaktan üzüntü duyuyoruz. Ancak, böylesine nitelikli bir topluluk tarafından kendisine duyulan güveni kötüye kullanarak seçmen iradesine hürmet etmeyen bir tutumun hoş görülmemesi gereklidir. Hatanın sorumluluğu olmazsa, tekrarlanma riski vardır. Böyle bir şeye hiç kimsenin tenezzül ve cesaret edemediği iklimimizi korumak istiyoruz. Karara tarafımızdan bu nedenle itiraz edilecektir.


Meslektaşlarımıza saygıyla duyururuz.


Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Yönetim Kurulu