Anasayfa Üyeler için Kayıt Ol
Arama Yap

Bilgilendirme

Sayın Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanımıza,

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği (TROD) bünyesinde faaliyet gösteren GROG 2025–2027 dönemi Deneysel Çalışmalar Grubu faaliyetlerini başarıyla sürdürmektedir. Prof. Dr. Yıldız Güney başkanlığında yürütülen çalışmalar kapsamında bugüne kadar 20 bilimsel toplantı gerçekleştirilmiş, bu toplantılarda ortaya çıkan araştırma fikirleri proje haline getirilerek önemli bir başarıya imza atılmıştır. Çalışmalarda farklı il ve kliniklerden, ayrıca farklı branşlardan araştırmacıların bir araya gelerek multidisipliner bir anlayışla katkı sunması bu başarının en önemli unsurlarından biri olmuştur.

Bu çalışmalar sonucunda geliştirilen iki proje, 2026 yılı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) destek programları kapsamında fonlanmaya hak kazanmıştır.

“Radyoterapide Kullanılmak Üzere Antibakteriyel Poliüretan Temelli Bolus Malzemesinin Geliştirilmesi” başlıklı proje, TÜSEB B2 Proje Destek Programı kapsamında 2.765.000 TL destek almaya hak kazanmıştır.

“Radyoterapiye Bağlı Sinaptik Mitokondriyal Hasarın Deneysel Modellenmesi ve Koenzim Q10 ile Sitikolinin Potansiyel Nöroprotektif Etkilerinin İncelenmesi” başlıklı proje ise TÜSEB B1 Proje Destek Programı kapsamında 1.200.000 TL destek almaya hak kazanmıştır.

Deneysel Çalışmalar Grubu olarak, bilimsel üretkenliğin teşvik edilmesi, araştırma kültürünün güçlendirilmesi ve genç radyasyon onkologlarının araştırma projelerinde aktif rol almasının desteklenmesi amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Toplantılarımıza katkı sağlayan, fikirleriyle projelerin şekillenmesinde rol alan ve bu başarıda emeği bulunan tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Ayrıca, süreç boyunca değerli destekleri ve katkıları için TROD Başkanımız Prof. Dr. Banu Atalar’a ve GROG Başkanı Prof. Dr. Serra Kamer’e teşekkürlerimizi sunarız. Destek almaya hak kazanan projelerin başarılı sonuçlara ulaşmasını dileriz.

Prof. Dr. Yıldız Güney

GROG Deneysel Çalışmalar Grubu Başkanı